Gå til hovedindhold

Omvendt graffiti som en guerilla-marketingkampagne

Hvis du nogensinde har travlt med højtrykssprøjten, kender du princippet. Du kan bare efterlade et mønster eller dit navn på den væg eller fortov ved strategisk at fjerne snavs og alger. Voilà, det er grundlaget for omvendt graffiti, nogle gange også kaldet ren eller grøn graffiti.

Omvendt graffiti fremkom som en kunstform for mange år siden og bruges nu over hele verden som en miljøvenlig form for geriljemarkedsføring.

Hvad er omvendt graffiti?

Omvendt graffiti er 'omvendt' graffiti. I stedet for at "dynge" noget med aerosoler, skal du rengøre noget, der er beskidt. Hvis du gør dette med en skabelon med en tekst eller et billede i kombination med en professionel højtryksrenser og opvarmet vand, renser du overfladen under de skårne dele af formen, mens den dækkede del forbliver beskidt.

Dette skaber en miljøvenlig besked, der forbliver synlig i det offentlige rum i et antal uger. Af disse grunde kalder vi også omvendt graffiti grøn graffiti eller ren graffiti.

Fordelene ved omvendt graffiti er tydelige:

 • 'Graffiti' er midlertidig, reklamemeddelelsen behøver ikke fjernes.
 • Det er en bæredygtig løsning, der er sikker for mennesker, dyr og miljøet.
 • Omvendt graffiti har et 'positivt' og naturvenligt image.
 • Du kan være synlig på steder, hvor dette ikke er muligt med regelmæssig reklame.
Omvendt graffiti-reklame for Center Parcs

Omvendt graffiti-reklame for Center Parcs

Anvendelser af omvendt og grøn graffiti

Omvendt graffiti er bedst når det påføres en gade eller fortov og undtagelsesvis på en væg. Derfor er det ideelt egnet til at angive en rute, at markere et cykelskur eller at fremme lokale iværksættere. Bare for at nævne nogle få. Succesrige applikationer inkluderer:

 • En butik, der viser, at de er flyttet med et logo og fodspor til det nye sted.
 • Annoncering af en ny film i nærheden af ​​en biograf.
 • Subtil reklame på travle steder, såsom ved krydsninger, pengeautomater eller underholdningssteder.
 • Annoncering for nye produkter, tjenester eller begivenheder i bycentre.
 • Placering af en reklame tæt, men i passende afstand fra en konkurrent
 • Et opfordring uden for døren.

Med omvendt graffiti kan ingen farver bruges: reklamen får farven på den rene overflade. Små detaljer kan også gå tabt. Når omvendt graffiti ikke kan bruges, er det midlertidig kridtgraffiti muligvis en løsning.

Det er vigtigt at bruge en stor og klar skrifttype og enkel grafik til formen. Omvendt graffiti fås også kun på et begrænset antal overflader. Vi kan selvfølgelig hjælpe dig Graffitinetwerk hjælpe dig med at opnå de bedste resultater med din reverse graffiti-reklamekampagne.

På siden med information om omvendt graffiti du finder omfattende information og flere eksempler på projekter, vi har udført, samt de kunder, vi arbejder for og med.

Kan denne form for geriljemarkering bruges overalt?

Omvendt graffiti kom op som kunstform i Brasilien. Ideen var, at ingen kunne blive fornærmet, hvis du renser en overflade på et par specifikke steder.

Med hensyn til lovgivning ender du med denne form for guerilla marketing snart i et gråt område. For selv hvis du ikke fordriver noget med denne form for graffiti, tilføjer du ofte en reklame til det offentlige rum. Og for dette er det i nogle tilfælde nødvendigt at ansøge om en tilladelse eller tilladelse.

På Graffitinetwerk vi har stor erfaring med at gennemføre omvendte graffiti-kampagner i Holland og i udlandet, og vi kan rådgive dig godt om behovet for at ansøge om tilladelse eller ej

Kridtudtryk brugt i oplysningskampagne

Kridtudtryk brugt som en oplysningskampagne

Kridtgraffiti: en anden midlertidig form for gadeannoncering

Udover omvendt graffiti er der også andre former for det midlertidig graffiti. Vi tænker hovedsageligt på kridtgraffiti. Kridtgraffiti er en miljøvenlig form for udendørs reklame, der også fungerer med skabeloner. I stedet for at sprøjte en del ren, dækker vi den afskårne del af formen med kridt.

Resultatet svarer meget til klassisk graffiti, men der bruges ingen maling. Afhængigt af vejret slides kridtgraffiti også fra gaden om nogen tid. Afhængigt af den valgte variant kan kridtet forblive synligt i dage, uger, måneder og endda år.

Fordelene ved kridtreklame på et øjeblik:

 • Miljøvenlig form for udendørs reklame.
 • Kan anvendes på steder, hvor traditionel reklame ikke er mulig.
 • Slides væk fra gaden i det offentlige rum.
 • Det fanger øjet, fordi det er muligt at arbejde med en slående farve.
 • Forskellige levetider mulig, varierende fra dage til jævn år.

Farv din besked med midlertidig kridt

Med vores midlertidige kridt udtryk du kan anvende din besked på flere overflader end med omvendt graffiti. Du kan også vælge mellem flere slående farver. De fleste kridtreklamekampagner udføres med hvid spraykrit, fordi farven hvid ikke skriker og giver en klar effekt på næsten alle overflader.

Ud over hvidt kan du også vælge mellem sort, gul, orange, rød, grøn, blå, lyserød eller lilla. Du skal vælge mellem en farve, fordi det ikke er muligt at anvende flere farver oven på hinanden.

Anvendelse af kridt som udendørs reklame

Fordi grøn graffiti, undertiden også ren graffiti kaldet, skiller det sig ud, egner sig godt til beskeder, der skal advare folk. Ændringer af ruten, anmodninger om ikke at forlade et rod eller en advarsel om, at cyklister skal afmontere.

Undertiden fanger kridtgraffiti øjet for meget, og det fører til klager fra konkurrenter eller lokale beboere. Vi kan også hjælpe dig med dette Graffitinetwerk fremragende råd om, hvad der fungerer, og hvad der ikke fungerer. Ligesom inden for tilladelsesansøgninger eller geriljakampagner.

Se flere nylige applikationer af kridtgraffiti og mere information om mulighederne på vores side med information om kridtreklame.

Eksempler på omvendt graffiti og kridtudtryk

Nogle fotos for at give en idé om mulighederne. Se vores omfattende portefølje for flere eksempler på, hvad vi gør gadekampagner.

Vil du vide mere om miljøvenlig gadeannoncering?

Har du en idé eller et spørgsmål om omvendt graffiti, midlertidige krittudtryk eller nogen anden form for gadeannoncering? Fortæl os, vi er glade for at diskutere mulighederne uden forpligtelse.

På grund af den store variation i priserne, råder vi dig til at anmode om rådgivning eller en prisberegning uden forpligtelse via vores kontaktside. Kontakt os nu og modtag et svar i dag.

Kontakt os