Gå til hovedindhold

Brug af Guerilla Marketing som udendørs reklame

Udendørs reklame, du ser det overalt omkring dig og i alle mulige varianter. Leveringscyklerne, der slår dig op af dig i enhver by, plakater i busskure, reklameklodser på lygtepæle, sandwichskilte langs vejen, oplyste beskeder i alle afskygninger, indpakkede og klistermærkede biler. Du finder udendørs reklame under fødderne på måtter eller jordklistermærker på gulvet. Og højt over dig på reklamemaster langs motorvejen. Alle disse former for reklame falder ind under overskriften "udendørs reklame".

Ud over de sædvanlige former for annoncering på udeområdet er der også guerilla marketing, den mere vovede og frække variant af de sædvanlige udendørs reklamekampagner. Guerilla marketing består af slående og normalt skræddersyede kampagner, der ofte er midlertidige og nogle gange endda balancerer på kanten af, hvad der er lovligt. Du kan naturligvis kontakte os for brug af traditionelle udendørs reklamekampagner og markedsføring ude af huset. Vores passion og specialisering ligger mere i at udtænke højprofilerede guerilla marketing kampagner ud af boksen, skræddersyet til en service, lokation, målgruppe eller en begivenhed.

Guerilla marketing kan bruges på mange måder som udendørs reklame. For eksempel for at promovere et brand, produkt, begivenhed, film eller musikalbum. Men også som oplysningskampagne, PR-stunt, brand aktivering og field marketing.

Hvordan opstod udendørs reklame egentlig?

I gamle sort-hvide film og også de noget ældre film i farver ser man folk, der sælger avisen, råber op. Hvis du går på et marked i disse dage, kan du stadig høre den høje stemme fra torvehandleren, der giver sine tilbud, især ved frugt- og grøntsagsboderne og standarbejderne. Det er også reklame, og det er endda den ældste form for reklame. Annoncering er og har altid været en form for kommunikation at overtale folk til at gøre eller købe noget. Reklamevægmalerier blev derfor også brugt på gamle bygninger, såsom tidligere vaskerier.

Det franske firma JCDecaux er stor inden for udendørsreklamer. Selvom du måske ikke kender navnet direkte, kender du bestemt deres reklamemedier. Grundlægger JC Decaux lancerede busskuret i glas med reklame i Lyon i 1964, busskuret. Dette koncept spredte sig hurtigt over hele Frankrig, Belgien og senere ikke-fransktalende lande. Det tog indtil 1987, før Holland turde gøre det, med Amsterdam som den første by.

Men det stoppede ikke ved krisecentre. JCDecaux udviklede snart mupis, selvstændige reklametavler med et bykort på den ene side og et reklamebudskab på bagsiden. I årene efter blev plakater erstattet af langt lettere fornyelige plakater, roterende plakater blev placeret i annoncespalter, som i de senere år er blevet erstattet af digitale og nogle gange endda interaktive skærme.

Al annoncering i udearealet er derfor uden reklame. I indledningen lister vi nogle muligheder. I praksis er der meget, meget mere. Både i størrelse, annoncemedie og materiale. Med en guerilla marketing kampagne forsøger du at få så meget opmærksomhed som muligt på kort tid. Ofte er det et kortvarigt eller enkeltstående PR-stunt. Til Primark monterede vi engang 2500 cykler med sadelbetræk med besked om åbningen på. Det skiller sig ud!

Sadelovertræk som udendørs reklame for Primark

Sadelovertræk som udendørs reklame for Primark

Dimensioner, transportører, det rigtige tidspunkt og det rigtige sted

Udendørs reklame, nogle gange også feltmarkedsføring, kaldet Out Of Home Marketing eller city marketing, kan ses i forskellige former og størrelser. Det gælder også for guerilla-marketingkampagner. Cykelsædebetræk er små, bannere er store. Klistermærker kommer i alle størrelser. Med beamvertising kan du endda annoncere op til en størrelse på cirka 1000m2. En fordel ved guerilla marketing, hvor man placerer budskaber, hvor man normalt ikke ville finde dem, er, at man kan styre, hvor man viser hvor mange udtryk og med hvilket budskab.

En kunde åbner en pop-up butik i centrum af Amsterdam og anmoder om hundrede midlertidige kridtudtryk i nærheden af ​​butikken. En anden ønsker udtryk foran sin konkurrent. Det kan og må man mene noget om, men ja, det hedder ikke guerilla marketing for ingenting. Med denne form for annoncering kan du målrette meget specifikt til en præcis målgruppe eller lokation. Eller brug det meget bredt. Det samme gælder brandaktivering, action marketing, PR-stunts, city marketing og brand aktivering.

Traditionelle transportører af udendørs reklamer er busskure (buslæskure), master, bygninger, lygtepæle og trafikpæle, busser, bannere, (digitale) skilte langs sportspladser, flag, godstrafik og så videre. Med guerilla marketing, mærkeaktivering eller field marketing kampagner, gør du det bare lidt anderledes. Er du nysgerrig efter, hvilke former for guerilla marketing vi tilbyder? Se oversigten over vores uden reklame kampagner.

Forberedelse, planlægning og udførelse af guerillareklamer er normalt lidt anderledes. Mange handlinger udføres eller udføres om natten. For eksempel hvis en iværksætter vælger at placere sit budskab på førsteklasses steder i bycentre eller omkring stationer. Eller når vi har brug for pladsen i et fodgængerfelt til at udføre vores arbejde. Det gør overraskelsen eller konfrontationen næste dag desto større. 'Pludselig' er der noget andet for offentligheden at se!

Hvor effektiv er field marketing?

Effektiviteten af ​​en udendørs reklamekampagne er svær at måle. Enhver, der laver sine marketingplaner baseret på Return On Investment, skal give slip på denne type investeringer. Den er simpelthen ikke så målbar og ikke så tilpasningsdygtig som en online Marketingkampagne. Men med annonceblokkere og lignende er resultatet af en online kampagne målbart, men ikke altid hvad man håber.

Men de ulemper, som man nogle gange ser ved udendørs annoncering (svære at målrette, ikke lette at tilpasse og ikke lette at analysere) er kun ulemper i forhold til de digitale kampagner. Ser man bort fra de online ressourcer, som der er meget fokus på, og sammenligner udendørs annoncering med print eller tv, viser det sig at være mange gange mere effektivt, især hvis man medregner omkostningerne.

I sidste ende kommer det an på, hvor målgruppen er placeret, og hvad du vil opnå med en kampagne. Kun online eller kun annoncering på gaden, det drejer sig om det samlede marketingmix og udendørs annoncering vil spille en vigtig rolle i dette. Uanset om det er en reklame på gaden, et busskur, et billede på en bus eller et offentligt toilet, så er mulighederne uendelige. Og ser du også på en skræddersyet spektakulær, PR -stunt eller mærkeoplevelse, så kan du gå i alle retninger!

Brug af en aftermovie, online eller på sociale medier, anbefales i mange tilfælde. Ikke kun af slutresultatet og publikums reaktioner, men også af forberedelsen, der ofte foregår i mørke. En fantastisk måde at bringe folk online, som måske er gået glip af handlingen offline!

Farverig sprintbane som spektakulær i Amsterdam Noord

Farverig sprintbane som spektakulær i Amsterdam Noord

Bæredygtige former for PR-stunts og markedsføring ude af hjemmet

Med billede og lys kan du gøre et kæmpe statement og skille dig ud i udendørsområdet. Det kan være aktivt og endda interaktivt, relativt nemt at 'anvende' og du ændrer ikke rigtig på udendørsrummet. Som med vilde bjælker, udendørs reklamer ved hjælp af en kraftig projektor. Igen kan du tænke fra meget stort til meget småt. Denne form for udendørs reklame med lys er kun tydeligt synlig i mørke.

Vi projicerede store snefnug på bagsiden af ​​Van Gogh-museet. Meget store snefnug. Og vi har implementeret walking beamer-kampagner for andre kunder. Den vandrer i byen ser budskabet bevæge sig foran hans fødder eller på bygninger, han passerer. Den bevæger sig, kan endda jagte rollatoren og tiltrækker sig dermed en del opmærksomhed. Med et klart og fængende budskab skabes et originalt minde for offentligheden.

Kom i gang med beamvertising eller lasergraffiti, så er det for det første vigtigt, at der er en overflade, man kan projicere på, og for det andet, at det bruges i mørke. At projicere udenfor i dagslys eller i et vakuum virker ikke. Der er flere former for udendørs reklamer, der er bæredygtige, hvoraf nogle endda har en graffiti-resistent effekt.

Med omvendt graffiti vi sprøjter en del af overfladen, fortovet eller gaden, rengør. Til dette bruger vi en skabelon, hvor beskeden fra klienten behandles. Du behøver ikke mere end denne form, stencilen, højtryksrenseren og en beskidt gade. Resultatet: en klar besked på stedet, som mange forbipasserende ikke vil gå glip af. Er underlaget ikke egnet til dette, fordi det består af fx asfalt eller natursten, så kan kridtannoncering vælges.

Kridtbeskeder falder også ind under guerillamarkedsføring og anvendes ofte om natten. Ved hjælp af en anden skabelon og et miljøvenligt kridtprodukt bliver budskabet synligt. Hvor længe det forbliver synligt afhænger af den valgte type kridt. Synlighed kan variere fra en uge til semi-permanent.

I nutiden kan du gøre meget midlertidige kridt udtryk som opfylder de anbefalede 1,5 meter væk eller, også på grund af coronaforanstaltningerne, angiver en vandrerute. Hvor længe det forbliver synligt, kridtprodukterne fra Graffitinetwerk er ikke skadelige for miljøet.

En anden bæredygtig og iøjnefaldende metode er regnreklame eller regnkampagne. Folk kigger normalt, hvor de går, og når det regner, er deres blik endnu mere nedadgående. I en regn-reklamekampagne kommer budskabet ud, når det regner. Når overfladen tørrer, forsvinder billedet eller teksten igen. Holdbar, fordi der kun er brug for en skabelon, der kan genbruges igen og igen. Der er tilstrækkelig nedbør i Holland til at overveje regnreklamer som en seriøs reklamemulighed.

Hvad kan du helt præcist bruge guerilla marketing til?

Henled opmærksomheden på et nyt mærke eller produkt. Åbning af ny butik. Promovering af et nyt musikalbum eller en ny film. Dette er indlysende grunde til at bruge reklame- og marketingkampagner. Men vi som professionel guerilla marketing bureau Vi tilbyder også mange kampagner for kommuner og statslige myndigheder om adfærdsændringer og opmærksomhed.

Tænk på indikationerne på jorden for at holde en afstand på 1,5 meter, for at angive gangvejledning eller for igen at gøre klart, hvilket affald der hører til i hvilken container og ikke ved siden af. Hvor du skal parkere din cykel, eller hvor valg er nært forestående. Hvad end du vil fortælle din målgruppe, guerilla marketing, field marketing eller en ude af hjemmemarkedsføring kampagne giver masser af muligheder, der er altid noget der passer. vide mere om guerilla marketing?

Implementer et field marketing- eller brand-aktiveringsbureau

Guerilla marketing som udendørs reklame er derfor vovet, spændende og relativt nyt. Det er ofte også på kanten af, hvad der er tilladt ifølge APV (General Local Regulation), og det kommer i mange former. Et reklamebureau, field marketing bureau eller brand aktiveringsbureau finder på noget sjovt omkring et nyt produkt eller budskab, og så skal der en virksomhed til for at implementere planen. Læs en yderligere artikel om brug af en promotion team eller field marketing.

Guerilla marketing kræver ofte specifikke materialer, og spektakulærerne, klistermærker, cykelsadelovertræk, kridtudtryk, gademalerier, beamers og alle andre former påføres og forberedes ofte om aftenen og om natten. Til dette har du brug for en erfaren klub af mennesker. Den erfaring er også nødvendig, når den uventede anmodning kommer fra en by eller kommune om at fjerne den postede besked.

Fordi vi har kendskab til de anvendte produkter, kan vi meget detaljeret forklare, hvad det er, hvor længe det holder, og hvad dets formål er. I mange tilfælde lukker de det blinde øje til. De gange, hvor noget skulle fjernes, kan tælles på én hånd. Og vi taler om femten års erfaring med udendørs reklamer. Kort sagt, guerilla marketing, field marketing, action marketing og out of home marketing kan du gøre alt med det. Det er vigtigt at have et erfarent bureau, der tænker med dig og udfører kampagnen godt for dig. Så er din besked ikke til at gå glip af.

Hvad med udendørs reklametilladelser?

I princippet kan vi være korte om dette: i de fleste tilfælde er det ikke krystalklart, om en tilladelse er nødvendig. Men det er heller ikke klart, om det er tilladt. Den Almindelige Lokalordning siger næsten altid, at intet må ændres eller påføres på eller i det offentlige uderum. Men ændrer man uderummet, hvis man renser en del af gaden ved at placere et omvendt graffiti-udtryk?

Eller tilføjer du noget til udendørsrummet, når du projicerer et budskab på en bygning med en beamer? Hvad med kridt, der vaskes væk efter en uge? Det er derfor situationsbestemt, og det kan aldrig helt forudsiges, om der f.eks. vil opstå klager. Vi spørger om guerilla marketing bureau for de fleste udendørs reklamekampagner kræves ingen licens. Hvis en besked er subtilt angivet og tydeligt midlertidig, accepteres den ofte. Men der er ingen garantier.

Optisk illusion af en flydende zebraovergang

Optisk illusion af en flydende zebraovergang

Kunstannoncering gennem reklamevægmalerier

Hvor vi tidligere i denne artikel nævnte, at de gammeldags og traditionelle reklamevægmalerier forsvandt, har du set en genopblussen i dette for nylig. Vi kender street art vægmalerier som man hovedsageligt ser i de store byer, kunstformer for at forbedre udseendet af en gade eller et kvarter. Eller at lave en kunstrute gennem en by som i Heerlen of Rotterdam. Men det er ikke det, vi mener med Artvertising.

Vægmalerier på store udvendige facader bruges mere og mere til at annoncere noget. Tænk på nye film, begivenheder og festivaler. Men også en åbning af en restaurant eller annoncering af et nyt produkt. De er håndmalede billeder, der tiltrækker en masse opmærksomhed, bare mens de skaber dem.

Det er specielt at se, folk tager billeder af det, og det skaber interaktion. Denne reklamevægmalerier forbliver generelt synlige på væggen bagefter og fjernes ikke. Hvad er der med en kunstannoncering Det, der sker i projektet, er, at budbringeren lejer et stykke væg og så kan sætte sit budskab på det.

Vil du vide mere om udendørs annoncering?

Har du spørgsmål om udendørs reklame og guerilla marketing? Vil du have direkte bruge udendørs reklamer? Eller vil du vide mere om mulighederne og omkostningerne? Kontakt venligst en af ​​vores specialister og modtag uforpligtende mere information.

Kontakt os