Gå til hovedindhold

Opdraget til at få lavet et vægmaleri?

Du vil have lave et vægmaleriSå er der et par ting, du kan tænke over. Ligesom placeringen; inde eller ude, hvad er formålet med maleriet; er dette kommercielt eller bare dekorativt og hovedspørgsmålet; hvad vil du vise? Væg- og vægmalerier bruges oftere og mere udbredt, end du måske er klar over. Mulighederne er derfor enorme. I denne artikel kan du læse om de mange muligheder, der er, hvis du ønsker at få lavet et vægmaleri i kommission. Du vil se, at du kan gå i mange retninger, og at meget er muligt. Heldigvis er vores professionelle kunstnere gode til at rådgive dig om din egen specialfremstillede vægdekoration.

Kunne du tænke dig at få lavet et vægmaleri? Fra koncept til gennemarbejdet vægmaling, vil vi med garanti forvandle din væg til et unikt blikfang!

Vægmalerier i og omkring huset

Vægmalerier bruges både indendørs og udendørs. Når du tænker på et indendørs vægmaleri, tænker du måske først på udsmykningen af ​​et baby- eller børneværelse, men du kan se meget bredere ud. Naturligvis bliver værelsesvæggene hos de mindste familiemedlemmer jævnligt dekoreret med smukke vægmalerier i et bestemt tema. Såsom et eventyr, jungle, dyr, Disney-figurer, tegnefilm eller, når de er lidt større, et idol, graffitibogstaver eller en sportsklubs logo og farver.

Men hvis vi zoomer ind på det private miljø, så overvej et vægmaleri i stuen, køkkenet på væggene på toilettet eller på den kedelige væg i haven eller garagen. Her laver vi for eksempel ofte en trompe l'oeil, siger en gennemsigtig effekt. Et maleri, der giver en illusion af, at du ser gennem en åbning på et tropisk eller naturligt udseende miljø eller gennem en lysthus ved en have eller et hav, der strækker sig til horisonten. Denne vægmalerier vi laver det ofte i haven, fx for at skjule en grim garagevæg eller for at give haven en ekstra dimension.

Du vil også støde på vægmalerier i stuer eller i hallen, så tapet, malerier eller andre former for vægbeklædning ikke længere er nødvendige. Til et indendørs vægmaleri kan kunden selv medbringe sin egen kreativitet og ideer, men vi bidrager også gerne med ideer. Et lille udpluk af, hvad der kan afbildes, for eksempel: et portræt eller et billede af dit idol, kæledyr eller en berømthed, som du er fan af, et navn, ord, digt eller livsmotto, et feriebillede eller et smukt landskab eller udsigt. Vores kunstnere kan lide at blive overrasket med specielle ønsker og ideer og kan (imitere) næsten alt.

Dekorative vægmalerier

Vægmalerier til privat brug er hovedsageligt eller endda til dekoration. Men man kan også gå i alle retninger med vægmalerier og det sker meget. Lad os starte indendørs igen. Mere præcist inde i kontorer, kantiner og andre virksomhedsbygninger. For i kantiner, opgange, industrihaller og parkeringshuse støder man jævnligt på smukke vægmalerier. Normalt, sandsynligvis ikke uventet, baseret på et firmaslogan eller logo, i organisationens eller virksomhedens virksomhedsidentitet. Inden for reklame, eller kreativ branding faktisk.

Og tænk også over det vægmalerier i restauranter, hospitaler, svømmehaller, receptionen på hoteller eller fritidsorganisationer såsom fitnesscentre. Igen, den eneste begrænsning er din fantasi. Med vægmalerier kan du skabe en overraskende og unik entré, genkendelighed, en bestemt atmosfære og følelsen af ​​at høre til. Vægmalerier kan naturligvis også bruges som et (subtilt) reklamemedie, hvor fx logo, service, produkt eller husstil er inkorporeret på en kreativ måde.

Malet el-hus i Rijswijk.

Malet el-hus i Rijswijk.

Håndlavede reklamevægmalerier

Et maleri baseret på et stort billede fra en film, coveret til et nyt album, et sports- eller andet mærke, en ny telefonmodel? De er reklamemalerier der har tendens til en håndlavet reklame. De har dog ofte en lang holdbarhed. Når vi laver et design til et vægmaleri, inddrager vi altid det nære miljø i helheden. Og med det mener vi: Hvilken slags strukturer omgiver det, hvordan ser miljøet eller kvarteret ud, og hvordan passer vægmaleriet bedst ind i dette. Dette forhindrer det i at blive en høj støj, der fuldstændig detonerer med det umiddelbare miljø. Ved el-huse eller tunneler kan kommuner også bruge det valgte vægmaleri som et deltagelsesprojekt, hvor lokale beboere kan bidrage med ideer. Læs mere om street art på transformerhuse.

Boligforeninger bruger jævnligt vægmalerier på udendørs bygninger eller ved indgangen og vælger ofte en kunstform. Eksempelvis et maleri inspireret af et eksisterende kunstværk eller bygningens eller miljøets historie. Et reklamevægmaleri, eller faktisk ethvert andet vægmaleri, der er påført udenfor, skaber allerede den nødvendige interaktion under påføringen. Forbipasserende stopper op, tager billeder og deler billederne på sociale medier.

Vægmalerier bruges også af indkøbscentre, nogle gange også understøttet af jordmalerier for at få folk til at handle. Ofte er den påtænkte handling at gå ind i en bestemt butik eller introducere et nyt produkt eller en ny tjeneste. Reklamevægmalerier skabes således på baggrund af et produkt, service, brand, slogan, event eller logo. For inspiration, tag et kig på disse firmavægmalerier:

Hvordan kommer designet af et maleri til?

Som du kan se, er der mange muligheder og valg at træffe for at nå frem til det perfekte maleri til dig. Heldigvis behøver du ikke lave disse alene. Vi tænker gerne sammen med dig og kommer ikke kun med ideer, men også mange års erfaring med at lave vægmalerier og bruge de rigtige materialer. Sammen med dig som kunde bestemmer vi maleriets fortolkning, udseende, størrelse og farver. Derefter beskriver vi ideen i et koncept, som vi understøtter med billeder og eksempler på eksempelvis tidligere skabt værker. Hvis vi bliver enige, går vores kunstnere i gang.

Hvor lang tid tager det at lave et vægmaleri?

De fleste vægmalerier kræver ikke mere end en dags arbejde. En vægmaleri på en ydervæg tager det lidt længere tid, det arbejder vi ofte på i flere dage. Enhver, der har en vis viden om traditionel maling, ved, at det, vi laver, er hurtigere og derfor mere effektivt end almindeligt maleri. Vægmalerier udenfor får normalt et lag lak for ekstra beskyttelse mod solen og uddybning af farverne. Et vægmaleri er semi-permanent og holder i princippet i årtier.

Grundlaget for et smukt resultat

Ved maling i og omkring huset er det rart, hvis kunden selv forbereder underlaget. Det betyder normalt, at væggen først skal tørres af med en let fugtig klud, så støv og snavs fjernes. Nogle gange er det også nødvendigt at forsyne væggen med et (nyt) lag vægmaling. Ønsker du at få malet en væg i en nybygget bolig, så sørg for, at væggene er fordampet først og forsynes med en grunder. Vi arbejder normalt med spraymaling og nogle gange med specielle malingstusser for at skabe vægmaleriet. Nu om dage findes der også vægmaling, der renser luften og dermed filtrerer skadelige stoffer fra luften. Når vi arbejder på stedet, dækker vi naturligvis det nødvendige, så der ikke efterlades uønsket malertåge eller malerstænk.

Et udvalg af de forskellige typer malerier

Der er altså mange forskellige typer vægmalerier. I størrelse, udseende og formål, men også i brug af materialer. Det er ofte sådan, at en kunstner har sin egen stil. Kunstnerne af Graffitinetwerk er all-round, hvilket betyder, at vi kan (gen)lave alt og ikke er begrænset til at arbejde i en bestemt stil. Vi arbejder med et netværk af erfarne og ekspert kunstnere, hovedsageligt fra Holland og Belgien, men også fra andre europæiske lande.

Alsidige mennesker, der garanterer en bred variation i stil og færdigheder. Vi har en specialist til enhver form for maling, hvad enten det drejer sig om et fotorealistisk vægmaleri, et detaljemaleri på et børneværelse eller et komplet stemningsmaleri på en butiksvæg, ydervæg eller i et parkeringshus. Nedenfor forklarer vi et udvalg af de mulige malerier. For inspiration, se flere eksempler i vores omfattende portefølje.

Optiske illusioner og 3D-vægmalerier
Har du lavet et vægmaleri, der bryder ud af standardrammerne og viser et billede, ikke 2D, men 3D? Med et 3D-vægmaleri eller en optisk illusion kan der skabes indtryk af, at det afbildede kommer til live og ser ud til at være i rummet, sådan som det var. Et vægmaleri 2.0 er den bedste måde at beskrive vores 3D-vægmalerier og optiske illusioner på. Denne type maleri kan bruges på mange måder, blandt andet som et interaktivt maleri eller photobooth baggrund under en begivenhed eller messe, hvor det vil se ud til, at den besøgende bliver en del af den optiske illusion.

Vægmalerier med logo og virksomhedsidentitet
Udover at tage os af graffiti, street art og andre farverige kreationer, leverer vi også superslanke malerier baseret på et logo, husstil eller firmaslogan. Vi kan for eksempel forsyne entréen, firmakantinen, ydervæggen, parkeringskælderen, trappeopgangen, industrihallen eller kontorlokalet med et specialfremstillet maleri i din virksomheds look og feel.

Graffiti børneværelser
Få lavet et unikt maleri til din søn eller datter i stedet for standard tapet? Vi forvandler baby- og børneværelser til farverige kunstværker. Ofte i et graffiti børneværelse er et maleri lavet af et navn med yndefulde eller seje bogstaver med et element, der for eksempel skildrer en hobby. Vi kan også forsyne væggen med et maleri i et bestemt tema. For eksempel: Disney-figurer, spilfigurer, sports- eller musikidoler, superhelte og andre tilfældige temaer. Tjek også vores artikel om graffiti børnehave at blive inspireret.

Sortlys og glød i mørket malerier
De fleste farver, der bruges i et blacklight-maleri, kan også ses i dagslys, men ikke alle. Først når sortlyset (UV-lyset) tændes og skinner på maleriet, kommer tegningen til sin ret. En glød i mørket eller blacklight-effekt anvendes ofte på vægmalerier i natklubber, laser tag-centre og glød golf eller glød i mørke bowlingcentre.

Graffiti navne og ord
Hvor det hele startede for de fleste af os: at lave navne, ord og tekster i graffiti-stil først nu på kommission. Graffitinavne laves ofte på vægge i børneværelser. Graffitibogstaver behøver ikke altid at være rå og seje, vi kan selvfølgelig også lave pyntede eller andre typer bogstaver.

Street art vægmalerier og dekoration
Et street art vægmaleri refererer normalt til et maleri, hvor mange tags og throwups kan ses. Det giver ofte et flot resultat at kombinere dette med fx et fotorealistisk portræt eller et stencilkunstbillede. Street art vægmalerier bruges ofte i restauranter og butikker på grund af deres udseende, vi leverer også jævnligt street art malerier på kontorer, virksomhedsbygninger og privatpersoner.

2D og 3D gademaleri
3D gademaleri bruges ofte som en del af et arrangement, bymarkedsføring, ruteangivelse eller i kombination med en oplysningskampagne. Den illusion skabes normalt, at et objekt eller billede ser ud til at rejse sig fra et hul i jorden. Generelt kan du stå på bestemte punkter, så det, når du tager et billede fra udsigtspunktet, ser ud som om, du selv er en del af gademaleriet.

Trompe l'oeil (gennemsigtig) malerier
En trompe l'oeil kan bedst beskrives som et glimt. Denne type vægmaleri skaber illusionen om, at du kigger gennem noget, et hul i væggen, gennem en lysthus til en have, en trappe, der ikke rigtig er der og så videre. Hvad der kan ses i udsigten fastlægges naturligvis i samråd og tilpasses dine ønsker, målet og beliggenheden.

Skiltemaling, kalligrafi og vægtekster
Skiltemaling refererer til tegning af håndskrevne tekster, navne, logoer og bogstaver. Skiltemaling kaldes nogle gange også for kalligrafi, et ord som du sikkert umiddelbart har et billede af. Bogstaver i smukke, omhyggeligt designede designs. Skiltemaling bruges blandt andet på biler, firmavægge og i butiksvinduer.

Fotorealisme, portrætter og malerier
Fotorealistiske malerier (gen)skabes så realistisk som muligt. Grundlaget kan for eksempel være et portrætfoto, et landskab eller et billede af et produkt eller objekt. Et fotorealistisk vægmaleri indeholder normalt mange detaljer. Det kan for eksempel også få et farverigt eller kunstnerisk præg, så det ikke 'bare' er en kopi af et eksisterende foto.

Grafiske væg- og jordmalerier
Et maleri kan også afbilde grafiske, abstrakte eller minimalistiske former. Dette er muligt for både væg- og jordmalerier. Disse malerier har normalt en dekorativ eller informativ funktion.

Sepia (farve) malerier
I nogle situationer kan det have merværdi at få lavet et vægmaleri i et bestemt farveskema. Det kan for eksempel være sort/hvid, eller variationer over en bestemt farve på for eksempel en husstil. Et maleri lavet i sepiatoner giver et autentisk udtryk og bruges ofte til at skildre gamle bybilleder.

Kridtekster og tegninger
Et maleri i kridtstil har sit eget udseende. Denne stil anvendes ofte på vægge i restauranter og firmakantiner. Fordi ægte kridt er for letfordærveligt, laves kridttekster og tegninger med vandfaste/permanente malingstusser. Hvide streger giver en flot effekt på en sort eller mørk baggrund, men at tilføje mere farve til helheden er selvfølgelig også muligt.

Penstribe kunstmalerier
Penstripe kunst er stadig ret ny. Et billede, for eksempel et portrætfoto eller et billede af et produkt, genskabes af vores tegnerobot på basis af striber, prikker og linjer. Penstripe kunstværker er unikke, fordi tegnerobotten aldrig tegner præcis det samme billede to gange. Et pennestribet kunstmaleri kan være en fin (forretnings)gave. Penstriberobotten kan også tegne levende portrætter under events og messer.

Graffiti vægmalerier som en anti-graffiti løsning

Vi bringer vores graffiti vægmalerier så på både inde og ude og vi bruger forskellige materialer til dette. Grunderen eller vægmalingen til et interiørmaling er ofte allerede påført af kunden, hvorefter vi påfører det ønskede billede med spraymaling. Malerier udvendigt er afsluttet med en transparent lak for at beskytte farven. Vi ved nu af erfaring, at vores graffiti-vægmalerier sjældent bliver plettet. Derfor påfører vi faktisk aldrig en anti-graffiti belægning. Når det sker, resulterer dette primært i pletter ved fjernelse af den uønskede graffiti. Men som sagt sker det næsten aldrig, at vores graffitimalerier bliver pudset.

Steder, hvor kunder foretrækker ikke at blive plaget – normalt i offentlige rum – kan godt beskyttes med et smukt vægmaleri. Der er intet mere nedslående end en væg, der allerede er fuldstændig malet af professionelle graffitikunstnere. Vores kunstnere bliver løbende engageret af kommuner eller forsyningsselskaber til at forsyne fx cykeltunneler, viadukter eller el-huse med et anti-graffitimaleri. Men du kan også beskytte skodder, hegn, transformere eller hegn mod graffiti-gener ved at forsyne dem med et smukt graffiti-kunstværk. I nogle tilfælde er det også muligt at vælge en tilgang, hvor implementeringen, og nogle gange også en del af implementeringen, sker ved hjælp af et nabodeltagelsesprojekt.

Demonstrationer og levende maleri

Vi kan levere en graffiti-demonstration eller levende maleri under et arrangement, firmafest, festival eller åben dag. I disse malerier kan vi afspejle begivenhedens atmosfære og genkendelige elementer, vi kan også bearbejde logoer, former, billeder eller ideer fra de besøgende i maleriet. Det er også muligt, at vi laver et design på forhånd og påfører det som farvelægning på arbejdsfladen, så kan de besøgende selv udarbejde dele af maleriet under opsyn. Vi afslutter maleriet pænt, så slutresultatet helt sikkert bliver som ønsket og kan få en plads i virksomheden. En graffiti- eller street art-demonstration, levende maleri eller digital graffiti-workshop vil være en kreativ tilføjelse til din fest, messe eller begivenhed.

Flere farverige eksempler...

Til inspiration en række farverige eksempler på jord- og vægmalerier lavet af os. Se også oversigten over alle tilbudt af os malerier.

Hvad koster det at få lavet væg- og vægdekoration?

At få designet og produceret et vægmaleri koster penge, det er logisk. Hvor meget, det afhænger af forskellige faktorer såsom beliggenhed, tilgængelighed, sværhedsgrad, størrelse og selvfølgelig kundens ønsker. Vores malerier er altid specialfremstillede. Der er selvfølgelig startpriser, generelt kan vi forsyne dig med malerier i og omkring huset fra € 250. Hvis du vil vide præcis, hvad omkostningerne ved et vægmaleri er, kan vi hurtigt finde ud af det. Når forespørgslen sker via kontaktformularen på vores hjemmeside, kan vi sende dig et tilbud på at lave dit unikke maleri, normalt inden for en time.

Fordi vi er en relativt lille virksomhed, arbejder vi på den mest effektive måde for os. Det betyder, at vi gerne vil modtage en forespørgsel via kontaktformularen på vores hjemmeside. Mens du udfylder denne formular, stilles der en række spørgsmål, så vi med det samme får et godt billede af ønskerne og situationen og vi hurtigt kan sende dig et tilbud. Når tilbuddet er godkendt, fastlægger vi udførelsesdato/-datoer i samråd. Herefter vil vi begynde at forberede din væg- eller vægdekoration† Det gør vi ud fra vores tjekliste, hvor alle ønsker, detaljer, spørgsmål og praktiske forhold diskuteres på en overskuelig og logisk måde.

Kan jeg også selv lave graffitimalerier?

Det kan du helt sikkert prøve. Til at starte med kan du følge en workshop for at blive fortrolig med de grundlæggende teknikker, så du også kan vurdere, om du vil prøve at lave et maleri selv. Der er også en på vores side online graffiti-tutorial som du kan se.

Hvis du ikke tør eller vil være sikker på kvaliteten, så kontakt os endelig. Vi har leveret graffiti og vægmalerier til virksomheder og private i ind- og udland siden 90'erne. Det gør vi med et team, der består af snesevis af kunstnere med stor erfaring. Vi giver også jævnligt demonstrationer ved arrangementer.

Vil du have lavet et vægmaleri?

Har du spørgsmål om vores malerier efter at have læst denne artikel? Ønsker du en få lavet et vægmaleri† Eller vil du vide mere om mulighederne, omkostningerne og vores tidsplan eller tilgængelighed? Kontakt venligst en af ​​vores specialister og modtag uforpligtende mere information.

Kontakt os